Skip to main content
Etusivu » Kokoukset ja yritystapahtumat » Ravintola Nokka tuo suomalaisen luonnon lautaselle
Sponsoroitu

Ravintola hyödyntää lähialueen pientuottajien raaka-aineita aina kokonaisvaltaisesti, mikä on olennainen osa vastuullista filosofiaa. 

Suomen luonto on täynnä makuja, jotka odottavat pääsyä lautaselle ja nautittavaksi. Ravintola Nokassa paikan identiteettiä ja ruokalistaa määrittävät juuri suomalaiset raaka-aineet – pientuottajien tuotteet ja villiruoka ovat keskiössä keittiössä, jossa kotimaisuus on keittiömestari Ari Ruohon mukaan sydämen asia.

– Intohimonamme on tuoda lähialueiden metsien, vesien sekä pientilojen antimet ja raaka-aineet osaksi elämyksiä, joissa ruoka kertoo tarinaa suomalaisesta maasta ja sen tuottajista, Ruoho sanoo.  

Laadukkaisiin raaka-aineisiin perustuvaa suomalaista ruokaa Ruoho pitää puhtaana ja aitoudessaan ainutlaatuisena. 

– Kotimaisten makujen kautta asiakkaamme pääsevät tutustumaan lähialueen makumaailmaan uudella ja raikkaalla tavalla.

Ruoka vahvistaa myös työhyvinvointia

Ravintola Nokan keittiössä noudatetaan vastuullista nokasta häntään -ajattelua, jossa jokainen raaka-aine hyödynnetään kokonaisvaltaisesti. 

– Kuha-annoksessa käytetään myös kalan nahka, ja riistasta, kuten hirvestä ja peurasta, hyödynnetään kaikki mahdollinen – taljat perhonsidontaan ja luut liemiin, Ruoho kuvailee. 

Ravintolan vastuullisuus näkyy myös muissa valinnoissa. Henkilökunta käyttää kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita ja rikkinäisistä pääruokalautasista on hiottu leipälautasia. 

– Asiakkaille esitellään ruokalista ja raaka-aineet, mutta henkilökunta tuntee myös tarinat annosten takana. Käymme itse paikan päällä pientiloilla ja poroerotuksissa, Ruoho jatkaa.

Samalla hän muistuttaa, että ruoka yhdistää myös työhyvinvoinnin näkökulmasta. Nokassa on kehitetty erilaisia konsepteja, joilla työpaikkojen yhteisöllisyyttä voidaan vahvistaa.

– Kokkikursseillamme pääsee valmistamaan neljän ruokalajin illallisen keittiömestarin johdolla. Jos kokkaaminen ei innosta, keittiön tapahtumia voi seurata chef’s table -elämyksessä. Luvassa on makuja ja tunnelmaa parhaimmillaan.

Ravintola Nokka

Nokan vastuullisuus on huomattu myös kansainvälisesti. Ravintola sai vuonna 2024 arvostetun Michelinin vihreän tähden kestävän gastronomian tunnustuksena.

Yhteisöllisyys kohenee hyvän ruoan parissa

Tutustu Nokan tarjoamiin mahdollisuuksiin järjestää unohtumaton yritystapahtuma tai vaikkapa kokkikurssi!

Next article