Skip to main content
Etusivu » Kokoukset ja yritystapahtumat » Irti arjesta merellä – Laivakokous tuo koko tiimin yhteen 
Sponsoroitu

Korona avasi monessa yrityksessä silmät aivan uudella tavalla oman työyhteisön ja kollegoiden hyvinvoinnin merkitykselle. Yleistynyt etätyö on tuonut hyötyjä, mutta myös haasteita tiimien toiminnalle. Ei olekaan ihan sama, jos kollegaa ei koskaan tapaa livenä. Miten yhteishenkeä voisi luoda? 

Työhyvinvoinnin perusta on arjen tasapaino; onhan jokainen ihminen kokonaisuus eikä työaika oikeasti ole muusta elämästä irrallista. Tärkeä osa hyvinvointia on yhteinen ilo ja rentoutuminen. 

– Meri on ympäristönä kiva irtiotto kaupunkiin ja laivakokouksia varatessa yritysten edustajat korostavat yhä useammin hyvinvoinnin merkitystä. Meiltä pyydetään ehdotuksia, mitä hauskaa ja uutta tiimi voisi tehdä laivalla yhdessä, Viking Linen Head of Sales Philip Sjöstrand kertoo. 

Yleistyvä suuntaus on, että laivakokous on joko piknik-risteily Turusta Ahvenanmaalle tai päiväristeily Helsingistä Tallinnaan.  

– Laivalla kenelläkään ei ole tuplabuukkauksia eikä kiirettä seuraavaan Teamsiin tai lasten harrastuksiin. On aikaa viettää mukava päivä yhdessä ja laivalla on myös se etu, että kaikki palvelut löytyvät saman katon alta. Tiimi saa hyödyt ja ilot samalla kertaa, ja illaksi pääsee kotiin. 

Osa yrityksistä hakee uutuuksia, mutta aivan yhtä moni tilaa samanlaisen laivakokouspaketin viisi vuotta peräkkäin, koska se on toiminut heille hyvin ja he ovat tyytyväisiä risteilyn hintalaatusuhteeseen. 

– On aina yhtä suuri ilo huomata, miten ihmiset tykkäävät tulla laivalle. Saamme paljon kiitosta palvelun laadusta ja sujuvuudesta sekä siitä, että kokoukset ovat onnistuneet toivotulla tavalla.

Viking Events toteuttaa toiveita tastingeista karaokeen ja joogaan 

Viking Events tuottaa yritystapahtumiin ja laivakokouksiin asiakkaiden toivomia ohjelmanumeroita. Jos esimerkiksi haluaa omaan kokoukseen uuden oppimista, tarjolla on puhujia eri teemoihin.  

– Kokousosuuden jälkeen voi olla ohjelmana vaikkapa samppanja- tai olut-tasting, tanssikurssi, esittelykierros laivalla, afternoon tea, drinkkikoulu tai karaoke, Sjöstrand listaa. 

Jos yritys haluaa panostaa erityisesti ruokaan, tiimille voi varata Premium-aamiaiset ja ruoat à la cartessa. 

– Buffet on edelleen suosituin, koska sieltä löytyy varmasti kaikille mielekästä syömistä. À la carte –ruokailussa taas tarjoilemme ryhmämenun pöytiin ja näin yhteistä aikaa ei mene ruoan hakemiseen. 

Risteilyn ohjelmaan voi varata aikaa myös saunomiselle ja spa-hoidoille. 

– Nämä ovat mukavia rentoutushetkiä ennen iltaohjelmaa. Viking Gloryllä on myös kuntosali, jolloin päivän treeni ei jää laivallakaan väliin. 

Kokousta varatessa kannattaa siis kertoa toiveista Viking Linen myyntiasiantuntijoille. He auttavat rakentamaan inspiroivan laivakokouksen, yritystapahtuman tai juhlan. 

Kokemus auttaa ohjelman rakentamisessa myös niin, ettei ihmisille synny kiireen tuntua vaan yhdessäolo on kivaa ja rentouttavaa.

– Kun asiakas toivoi jotain spesiaalia yrityksen vuosijuhliin, baarimikkomme kehitti firman fiilikseen sopivan oman drinkin. Ihmiset tykkäsivät siitä tosi paljon! Joten kerro ideasi ja toiveesi rohkeasti, pyrimme aina toteuttamaan niitä. 

Vihreä merikokouspaketti – Tavallista laivamatkaa 90 % pienempi hiilijalanjälki

 Viking Linellä vastuullisuus on merkittävä toimintaa ohjaava periaate. Esimerkiksi ruokien raakaaineista merkittävä osuus tulee lähituottajilta ja se on yksi syy siihen, että tarjolla on pohjoismaisia makuelämyksiä. 

– Vastaamme ihmisten ja yritysten toiveisiin myös vastuullisuudessa. Lanseerasimme tänä vuonna Vihreän merikokouspaketin, jossa asiakas voi valita laivamatkansa voimanlähteeksi biopolttoaineen. Se ei ole metsänistutusta kaukana täältä vaan teko, joka vaikuttaa suoraan myös asiakkaamme omiin päästölaskelmiin. 

Viking Line on ensimmäinen laivayhtiö, joka antaa asiakkaan valita, millä polttoaineella se täyttää Turku-Tukholma –reitin Viking Gloryn ja Viking Gracen tankit. 

– Biopolttoaineella kokouspaketin päästöt laskevat 90 prosenttia ja yritys saa tietenkin halutessaan hiilijalanjälkiraportin. 

Puhtaalla biopolttoaineella syntyy niin vähän päästöjä, että tarvetta EU:n säätämälle ETS-maksulle (Emission trading system) ei ole. 

– Vihreän kokouspaketin idea on sama kuin sähkösopimuksissa. Asiakas voi valita uusiutuvan sähkön, jonka osuus kokonaisuudesta kasvaa sitä mukaa, mitä useampi tekee saman valinnan. Tämä on konkreettinen askel kohti vastuullisempaa laivamatkailua, jonka jokainen voi valita, Sjöstrand kiteyttää.

Etsitkö inspiraatiota yritysjuhlaan tai -kokoukseen?

Soita Viking Linen ryhmämyyntiin 0800 412 412 tai lue lisää verkosta:

Tutustu Viking Linen kokouspalveluihin ja tarjontaan

Viking Line on täyden palvelun tapahtumatalo merellä

Next article