Skip to main content
Etusivu » Terveenä työssä » Ergonomia ennen kaikkea
Sponsoroitu

Investointi ergonomisiin ratkaisuihin ei ainoastaan paranna työntekijöiden hyvinvointia vaan tuo myös säästöjä työnantajalle.

Tiesitkö, että yhden sairaslomapäivän kustannus työantajalle voi olla jopa yli 500 euroa? Useiden tutkimusten mukaan ergonomisiin tuotteisin investointi maksaa itsensä yli kaksinkertaisesti takaisin. Esselte Office Products Oy:n maajohtaja Jyrki Ahola painottaa, että hyvä työnantaja huolehtii työntekijän ergonomiasta paitsi työpaikalla myös kotona. 

– Pandemia loi meille uuden työkulttuuriin, jossa monella on mahdollisuus tehdä jopa kokonaan työt kotona. Harvoin työnantaja kuitenkaan tarjoaa ergonomiaan ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita kotitoimistolle. 

Aholan mielestä aiheesta olisi tärkeää keskustella yrityksissä, sillä työntekijän hyvinvointi auttaa sekä työntekijää että työantajaa – ja maksaa itsensä takaisin. 

– Lainsäädännön mukaan työnantajalla on velvoite työhyvinvoinnista huolehtimiseen, riippumatta siitä missä työtä tekee.

Leitzin ergonomiatuotteet – hyvinvointia ja tehokkuutta tyylillä

Kun työpiste on suunniteltu oikein toimistolla ja kotona, työntekijän kokonaisvaltainen hyvinvointi paranee. Tämä taas paitsi vähentää sairauslomia ja säästää työnantajan kustannuksia, myös lisää työn tekemisen tehokkuutta. Ahola tähdentää, että hyvä ergonominen design on enemmän kuin ryhdin parantamista. 

– Ergonomia saa meidät tuntemaan olomme mukavaksi. Ergonomisessa työtilassa mikään ei häiritse tai tunnu epämiellyttävältä.

Leitzin jokainen Ergo-tuote on suunniteltu ergonomisesti ihmisten mittojen mukaisesti. Lisäksi erilaiset värit, koot ja materiaalit tekevät tuotteista miellyttäviä käyttää.

– Leitz-ergonomiatuotteet kannustavat samalla liikkeeseen, mikä ehkäisee tehokkaasti istumisesta syntyviä kipuja, Ahola sanoo. 

Esimerkkituotteeksi Ahola nostaa pienen sähköpöydän, joka kannustaa työasennon vaihtamiseen istumisen ja seisomisen välillä.

– Säilytystaulu taas tuo työpöydälle arvokasta lisätilaa, ja aktiivipallo ylläpitää liikettä istumisenkin aikana. Tyylikkään ulkonäkönsä ansiosta Leitz-tuotteet sointuvat hyvin myös kodin sisustukseen.

Tutustu Leitz Ergonomia -valikoimaan 

Verkkokauppa.com on yksi tärkeimmistä Leitz-tuotteiden jälleenmyyjistä, jonka 
valikoima kattaa tuotteet monipuolisesti.

Next article